Peanut carbon footprint: a bibliometric study
DOI:
https://doi.org/10.17648/sas.v1i2.44Keywords:
Greenhouse effect, Impact, SustainabilityAbstract
The term "carbon footprint" for products refers to the mass of greenhouse gases (GHG) emitted due to the production, use and disposal of a product. Thus, studies on the carbon footprint of products account for emissions from a set of processes related to a product's life cycle (PANDEY et al., 2011). The work analyzes in a bibliometric way how the carbon footprint is made in the peanut production chain. To this end, a qualitative research was carried out on selected articles, where more pressing sustainability issues were observed, with regard to the depletion of fossil energy resources and the emission of greenhouse gases into the atmosphere (GHG), such as carbon dioxide (CO2). This study aimed to find studies on the carbon footprint of peanuts in the SCOPUS scientific base. The results show that studies on the subject are incipient, and that only 20 publications have been made in the last 10 years, showing more research on the impact of greenhouse gases on peanut production.
Â
Downloads
Downloads
Published
How to Cite
Issue
Section
License
Autores concordam com os seguintes termos:
a) Os autores mantêm os direitos autorais e concedem à revista o direito de primeira publicação, com o trabalho simultaneamente licenciado sob a LicençaAttribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International, que permite o compartilhamento do trabalho com reconhecimento da autoria e publicação inicial na Revista SAS. A licença permite o uso, a distribuição e a reprodução irrestrita, em qualquer meio, desde que devidamente citada a fonte. Essa licença permite também que outros remixem, adaptem e criem a partir do seu trabalho para fins não comerciais, desde que atribuam a você o devido crédito e que licenciem as novas criações sob termos idênticos.
b) Não cabe aos autores compensação financeira a qualquer título, por artigos ou resenhas publicados na South American Sciences.
c) Os conceitos expressos nos artigos publicados na South American Sciences são de inteira responsabilidade de seus autores.