Analysis of the chemical composition to evaluate the use of the residue mineral and vegetable impure of peanuts in cattle feeding
DOI:
https://doi.org/10.17648/sas.v1i2.54Keywords:
Análisis bromatológico, Agricultura, ProducciónAbstract
The more peanuts Brazil produces, the greater the amount of solid waste impurity in the crop. This residue originates in the fields and, within the context of the entire production chain, goes through several stages of peanut separation, from the field to the processing industry. The need for peanut industry and producers to present more sustainable strategies in the production chain is emerging, with the adoption of good practices for the contribution of a cleaner planet. Among the products available for use in the nutrition of ruminants, we highlight those related to the cultivation of peanuts. To present a beginning of discussion about the possibility of using the mineral and vegetable impurity residue of peanuts in the feeding of cattle is the objective of this study, as well as to present the result of the first bromatological analysis for feeding cattle of theshell, skin and residue of the crop. peanuts, made and disseminated in Brazil.
Downloads
Downloads
Published
How to Cite
Issue
Section
License
Autores concordam com os seguintes termos:
a) Os autores mantêm os direitos autorais e concedem à revista o direito de primeira publicação, com o trabalho simultaneamente licenciado sob a LicençaAttribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International, que permite o compartilhamento do trabalho com reconhecimento da autoria e publicação inicial na Revista SAS. A licença permite o uso, a distribuição e a reprodução irrestrita, em qualquer meio, desde que devidamente citada a fonte. Essa licença permite também que outros remixem, adaptem e criem a partir do seu trabalho para fins não comerciais, desde que atribuam a você o devido crédito e que licenciem as novas criações sob termos idênticos.
b) Não cabe aos autores compensação financeira a qualquer título, por artigos ou resenhas publicados na South American Sciences.
c) Os conceitos expressos nos artigos publicados na South American Sciences são de inteira responsabilidade de seus autores.